Društvo novinara: Nedopustivo da smjenu Jurišić najavljuje politička stranka

Radiosarajevo.ba
Društvo novinara: Nedopustivo da smjenu Jurišić najavljuje politička stranka
Arhiv / Duška Jurišić

Društvo novinara BiH osuđuje prijetnje institutom krivičnih prijava kao razlog za smjenu direktorice TV Sarajevo Duške Jurišić.

Kazali su kako smatraju nedopustivim da smjenu direktorice jednog javnog medija najavljuje bilo koja politička stranka.

"Posebno je nedopustivo što na njeno mjesto predlažu bivšeg kantonalnog ministra obrazovanja, za koga nikome nije poznato da je bilo kada radio u medijima. Pozivamo Vladu i Skupštinu Kantona Sarajevo da pitanje izbora menadžmenta TVSA vrati u zakonske okvire, kao i institucije međunarodne zajednice u BiH da stanu u zaštitu zakonitosti kada je u pitanju rad medija u BiH", istakli su iz Društva novinara BiH

Prema nekim informacijama, na njeno mjesto, a na prijedlog Kantonalnog odbora SDA Sarajevo trebao bi biti postavljen Safet Kešo, bivši ministar obrazovanja Kantona Sarajevo.

Informaciju da Duška Jurišić više neće obavljati funkciju direktorice TVSA, saopćio je Fikret Prevljak, predsjednik Kantonalnog odbora SDA

Rekao je da su razlozi za takvu odluku krivične prijave, što je ona opovrgla.

"Moguće je da postoje neke, za sada, skrivene namjere, ali do sada mi nije poznato da je protiv mene pokrenuta bilo kakva krivična prijava. Strašno je, nedopustivo, čak i ako je lapsus to što je rekao general Fikret Prevljak, predsjednik Kantonalnog odbora SDA", kazala je Jurišić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije