Oglasio se i Bećirović nakon susreta s Erdoganom: "Njegove poruke su ohrabrujuće za sve ljude u BiH"

8
Radiosarajevo.ba
Oglasio se i Bećirović nakon susreta s Erdoganom: "Njegove poruke su ohrabrujuće za sve ljude u BiH"
Foto: Kabinet Denisa Bećirovića / Denis Bećirović, Željko Komšić i Recep Tayyip Erdogan

Članovi Predsjedništva BiH održali su jutros, 2. marta, bilateralni sastanak s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom u Antaliji.

Povodom održanog sastanka, član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović je izjavio sljedeće:

"Danas sam u Antaliji, zajedno s kolegama u Predsjedništvu BiH, imao prijateljski i veoma sadržajan sastanak s predsjednikom Republike Turske.

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Drama u Novom Pazaru: Fizički napao djevojku, a onda je ubacio u vozilo - policija reagovala?

Na početku razgovora iskazao sam zahvalnost predsjedniku Erdoanu na srdačnom gostoprimstvu i ukazanom poštovanju prema državi Bosni i Hercegovini. Tokom sastanka rekao sam da je za Bosnu i Hercegovinu veoma važno da nastavi produbljivati političke, ekonomske i druge veze s Republikom Turskom. Predsjedniku Erdoanu sam iskazao poštovanje za sveukupnu pomoć državi Bosni i Hercegovini. Posebno sam istakao da je za našu državu važno da što prije uđe u članstvo NATO saveza i da zajedno s Republikom Turskom bude u ovoj Alijansi.

Poruke predsjednika Erdoana su ohrabrujuće za sve građane i narode Bosne i Hercegovine, a posebno njegove riječi da trebamo raditi na učvršćivanju mira i stabilnosti, ekonomskim projektima i jačanju državnih institucija Bosne i Hercegovine koje trebaju biti funkcionalne i efikasne.

Kao član Predsjedništva BiH učinit ću sve što je u mojoj moći da u narednom periodu svestrana i prijateljska saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Turske bude još snažnija i kvalitetnija. To je obostrani interes naših država i naroda i zato smo i razgovarali o nekim novim zajedničkim koracima koje ćemo realizirati u narednom razdoblju", rekao je član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije