Oglasio se britanski izaslanik povodom sankcija Dodiku i Željki Cvijanović

7
Radiosarajevo.ba
Oglasio se britanski izaslanik povodom sankcija Dodiku i Željki Cvijanović
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Stuart Peach stigao u Predsjedništvo BiH

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva je sankcionisala Milorada Dodika i Željku Cvijanović zbog njihovog narušavanja legitimiteta i funkcionalnosti Bosne i Hercegovine.

Povodom odluke Ujedinjenog Kraljevstva, oglasio se i specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan sir Stuart Peach.

"Današnja odluka ministrice vanjskih poslova je značajna i neophodna, ove osobe su na opasnom putu koji šteti stabilnosti i pravnom poretku u Bosni i Hercegovini. 

Predrag Kojović: Dodika neće biti. Trojka 'nema oraha u džepovima'

Predrag Kojović: Dodika neće biti. Trojka 'nema oraha u džepovima'

Što prije se napravi zaokret na tom putu, to bolje za građane BiH", rekao je Peach.

"Ujedinjeno Kraljevstvo uvodi sankcije političarima bosanskih Srba Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović zbog pokušaja da naruše legitimitet i funkcionalnost države Bosne i Hercegovine", navodi se na stranici britanske vlade.

Britanske sankcije znače da Dodik i Cvijanović neće moći putovati u Ujedinjeno Kraljevstvo niti koristiti ili pristupiti bilo kojoj imovini koju eventualno posjeduju u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije