Oglasio se brat ubice nakon trostrukog ubistva u Sanskom Mostu: 'Ne znam šta mu je bilo'

0
Radiosarajevo.ba
Oglasio se brat ubice nakon trostrukog ubistva u Sanskom Mostu: 'Ne znam šta mu je bilo'
Foto: F. B. / Radiosarajevo.ba / Policija

Domar Mehemed Vukalić došao je u srijedu ujutro, 21. augusta, u školu s oružjem i ubio direktora Gimnazije Nijaza Halilovića, sekretaricu Nisvetu Kljunić i profesoricu engleskog jezika Gordanu Midžan. 

"Da. Tačno je da je riječ o mom bratu. Ne znam ništa o tome. Doručkovao sam na balkonu i čuo sam isto što ste i vi čuli. Zgrožen sam. U zadnje vrijeme se nismo ni družili, ne znam šta se s njim događalo. Ne znam šta mu se događalo u školi, to pitajte njih ili nekoga ko je s njim radio. On je inače bio jedan od boljih, nikom nije učinio ništa nažao do sada, ne znam što bi rekao. Ne znam šta mu se dogodilo, u velikom sam šoku. Znam da je bio uredan, a šta se događalo ne znam", rekao je za 24sata brat domara koji je napravio trostruko ubistvo.

Podsjetimo, u ovoj tragediji, ubijeni su direktor ove obrazovne ustanove, Nijaz Halilović, sekretarica Nisveta Kljunić i profesorica engleskog jezika, Gordana Midžan.

Šesta noć SFF-a | Pogledajte ko je sve prošetao crvenim tepihom

Šesta noć SFF-a | Pogledajte ko je sve prošetao crvenim tepihom

Njih troje je iz automatske puške ubio Mehmed Vukalić, a zatim je pokušao počiniti samoubistvo tako što je sebi pucao u prsa. Trenutno se nalazi na Kliničkom centru Banja Luka, gdje je operisan.

Adnad Habibija, ministar unutrašnjih poslova USK kazao je da je ovo crni dan za ovaj kanton.

Novi detalji pucnjave u Sanskom Mostu: Napadač pokušao presuditi sebi nakon trostrukog ubistva

Novi detalji pucnjave u Sanskom Mostu: Napadač pokušao presuditi sebi nakon trostrukog ubistva

"Svi smo u šoku, nevjerici da se ovako nešto moglo dogoditi u Sanskom Mostu, koji je mirna sredina. Ali, građani ne treba da budu uznemireni, ovo je jedan izolirani slučaj koji je završio tragično", rekao je Habibija.

Naveo je da se po ovom pitanju mora institucionalno raditi da se ovo više nikad nigdje ne ponovi.

"Policija drži sve pod kontrolom, nemojte biti u strahu. Uradićemo sve da se ovo nikada više ne bi dogodilo", rekao je građanima Habibija.

Sve detalje o ovom slučaju pratite na linku OVDJE, OVDJE i OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije