Oglasilo se i Ministarstvo obrazovanja: Škole u Unsko-sanskom kantonu neće raditi dva dana

0
Radiosarajevo.ba
Oglasilo se i Ministarstvo obrazovanja: Škole u Unsko-sanskom kantonu neće raditi dva dana
Foto: RTV Sana / Zvanični USK daju izjave nakon ubistva

Povodom tragedije u Sanskom Mostu, gdje je Mehmed Vukalić usmrtio troje radnih kolega, oglasilo se i Ministarstvo obrazovanja Unsko-sanskog kantona.

Denis Osmankić, Ministar obrazovanja u Unsko-sanskom kantonu, saopštio je za RTV Sana da "od danas više niko nije isti!"

"Duboko potreseni, uznemireni i ožalošćeni, skupljamo snagu da smisleno odgovorimo na nezapamćeni zločin u mjestu i među ljudima gdje nasilje naprosto ne pripada", rekao je, te dodao da "Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a izražava duboko žaljene i saučešće porodicama preminulih, svim kolegama i kolegicama, svoj djeci i roditeljima i svim građanima i građankama".

Mnogi se opraštaju od Sarajke Nadire Sahačić: "Još jedan femicid u našem gradu"

Mnogi se opraštaju od Sarajke Nadire Sahačić: "Još jedan femicid u našem gradu"

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo duboko opredjeljeno da smisleno odgovori svim snagama i resursima, te da je prioritet ustanove dobrobit uposlenika, djece, roditelja i čitave zajednice. 

"U to ime, Ministarstvo će već sutra ponuditi konkretne korake u pružanju psihosocijalne podrške porodicama, kolegama i kolegicama, djeci i svim drugima koje je ovoj nezapamćeni i nerazumljivi događaj zatekao. Već smo u procesu planiranja aktivnosti u školama na području čitavog kantona sa posebnim akcentom na Sanski Most. Osnovne i srednje škole u Unsko-Sanskom kantonu, radi dobrobiti svih, neće raditi u naredna dva dana", te dodaje da "U danima koji su pred nama, kreirat ćemo humano i empatično okruženje za sve, kako bismo vratili život tamo gdje i pripada. Ministarstvo, uz pomoć partnera, obećava da će dati sve od sebe da napravi škole i zajednice sigurne za sve nas". 

SAOPĆENJE ZA JAVNOST MINISTARSTVA OBRAZOVANJA USK Od danas više niko nije isti! Duboko potreseni, uznemireni i...

Posted by RTV "Sana" Sanski Most on Wednesday, August 21, 2024

Podsjetimo, u pucnjavi koja se u srijedu, 21. augusta, u jutarnjim satima dogodila u objektu Gimnazije u Sanskom Mostu, ubijeni su direktor ove obrazovne ustanove, Nijaz Halilović, sekretarica Nisveta Kljunić i profesorica engleskog jezika, Gordana Midžan.

Njih troje je iz automatske puške ubio Mehmed Vukalić, a zatim je pokušao počiniti samoubistvo tako što je sebi pucao u prsa. Trenutno se nalazi na Kliničkom centru Banja Luka, gdje je operisan. 

Sve detalje o ovom slučaju pratite na linku OVDJE, OVDJE i OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije