Oglasio se Aljoša Čampara o stavovima iz SDA: "Ozbiljan nasrtaj na vladavinu prava"

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Fadil

Novalić je možda i najmanje kriv za nabavku respiratora, on nabavku sigurno nije organizovao, niti je tražio i kupio te respiratore. Njegova najveća greška je što na suđenju nije smio priznati po čijem nalogu su nabavljeni respiratori, odnosno ko je bio glavni pokretač nabavke. Nakon nabavke respiratora on je pokušao da sve to prikrije.

Makelele

**** li te tata čapi

U Gacko se vrati lopove.

Koja ste vi vanago.

Dva smo svijeta različita

Nepriznavanje sudskih presuda je ozbiljan nasrtaj na vladavinu prava ,sto ni u kom slucaju ne smije amnestirati niti izabrane zvanicnike, koji ne prihvataju sudske presude ,nego ih ,smatraju manjkavim i dopunjavaju ih, te tako čine krivično djelo ,zbog čega moraju biti procesuirani! Nepoštivanjem i kršenjem Ustava Kantona Sarajevo,na koji su se zakleli prilikom preuzimanja mandata,a nakon sprovedenog postupka,oduzima se poslanicki imunitet izabranom zvanicniku,kako je i definisano Poslovnikom Skupštine Kantona i Ustavom Kantona Sarajevo! Iz zastupničke klupe Skupštine Kantona Sarajevo,kroz pokretanje zastupničkih inicijativa ,desavalo se da jedna zastupnica komentariše sudsku odluku ,dopunjava je i ulazi u njen meritum! Nitko od zastupnika nije upozorio dotičnu zastupnicu ,da njenim konstatacijama krši Ustav Kantona Sarajevo i sve pozitivne zakonske propise!Ista zastupnica je zastupala ,po istom osnovu,navodno,nezadovoljne pojedince i grupu pojedinaca, a sto je Etičkim kodeksom Skupštine Kantona Sarajevo izričito zabranjeno ! Zastupnici zakonodavne vlasti Skupštine Kantona Sarajevo, niti jednom nisu reagirali na ovakvo djelovanje jedne zastupnice?! Ovaj ozbiljan nasrtaj na vladavinu prava mora biti sankcioniran,kako bismo kao građani ove zemlje, imali povjerenje u institucije sistema!

PrevrtačGatačkiPZU

Čuj Narko čampe, Senade, ja sam njima rekao Senade, da sam ja pošten Senade, Senade, ja se njih bojim Senade...

Advokat -zastupnik- supervizor

Danas je održana Skupština Kantona Sarajevo,te je jedna od tacaka dnevnog reda bio i Izvestaj KIUP-a,zastupnici su postavljali pitanja direktoru ove ustanove Zastupnica Hašimbegović je u svom obraćanju izjavila da je u vise navrata kontaktirala istu inspekcijsku službu kako bi doznala inspekcijske aktivnosti i njihov nalaz i zaključak vezan za uposlenicu Poljoprivredne skole!!!!! Tko je dao ovlasti ovoj zastupnici da vrši istražne radnje po pitanju pojedinačnih slučajeva u različitim sporovima ?Zar zastupnici nisu izabrani da štite javni interes,a ne da preuzimaju ulogu drugih institucija ,te da pojedinačne slučajeve ona rješava i iznosi u javnost!To je skandalozno ! Direktor KIUP-a izjavio je da je svakodnevno izložen političkim pritiscima,ali nije želio da navodi imena onih koji to čine !Kako bi prikrila pritisak koji je vršila na inspekciju,ista zastupnica u svom izlaganju kaže da se zanimala šta se dešava povodom slučaja jedne profesorice skole???? Kako je moguće da jedna zastupnica ovo smije da čini ,još kaze da se zainteresirala za problem te profesorice?Htjela je da riješi problem,ili???????? Da li je ona zastupnica ili advokat ili supervizor ,da ona razmatra inspekcijske nakaze i mišljenja , kao da svima nije jasno da je klasičan politički pritisak! Da li je dopustivo i zakonito ovako nešto činiti , te jos pravdati zastupničkim mandatom? Postoji li sankcija za ovu zastupnicu?

/ Najnovije