Oglasili se Solak i FUCZ: Mediji šire neistine i vode neprimjerenu kampanju

Radiosarajevo.ba
Oglasili se Solak i FUCZ: Mediji šire neistine i vode neprimjerenu kampanju

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) uputila je zahtjev Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo za hitno pokretanje istrage o spornoj nabavci 100 kineskih respiratora koje je za potrebe Vlade FBiH obavilo Poljoprivredno gazdinstvo "Srebrena malina".

U saopćenju s potpisom direktora FUCZ Fahrudina Solaka, koji se trenutno nalazi na liječenju u KCUS-u, navodi se da je istraga potrebna kako bi se ispitali "neobjektivni i krivi navodi" i utvrdilo da je, nakon što je ukazana potreba za respiratorima, "procedura javne nabavke koju je provela Federalna uprava civilne zaštite obavljena u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama".

"U posljednjih nekoliko dana u medijima se iznose neistine i vodi neprimjerena kampanja protiv Vlade Federacije BiH, Federalnog štaba civilne zaštite kao vladinog tijela koje rukovodi akcijama zaštite i spašavanja i Federalne uprave civilne zaštite kao stručne službe, a u vezi sa nabavkom respiratora za potrebe medicinskih ustanova zbog pandemije koronavirusa", piše u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije