Oglasili se iz MUP-a KS nakon Povorke ponosa: 'Glavne saobraćajnice su otvorene'

3
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz MUP-a KS nakon Povorke ponosa: 'Glavne saobraćajnice su otvorene'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Povorka ponosa u Sarajevu

Završena je četvrta Povorka ponosa pod sloganom "Ponosni zajedno".

Okupljanje učesnika počelo je u 16 sati između Historijskog i Zemaljskog muzeja, nakon čega će manifestacija biti upriličena i ona bi trebala trajati sve do 21 sat.

"Manifestacija "BH Povorka ponosa 2023" - javni skup u pokretu, koji je danas održan u Sarajevu, protekao je bez zabilježenih incidenata. Glavne saobraćajnice - Zmaja od Bosne i Obala Kulina Bana, prolaskom učesnica i učesnika manifestacije i dolaskom na Trg Susan Sontag, u 19.00 sati su otvorene za saobraćaj", povrdila je Mersiha Novalić, portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Svečana sjednica Skupštine KS: Priznanja za ambasadora Namooru, Pejakovića, Barlova, Hurem...

Svečana sjednica Skupštine KS: Priznanja za ambasadora Namooru, Pejakovića, Barlova, Hurem...

Prisutni su bili ambasador SAD u Bosni i Hercegovini Michael Murphy, Johann Sattler šefdelegacije EU u BiH, Edin Forto, Saša Magazinović Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, rediteljica Jasmila Žbanić, pjevač Damir Imamović, Damir Nikšić, Bh. filozof i sociolog, profesor na Fakultetu političkih nauka Asim Mujkić, Danijela Dugandžić, Alma Gačanin, Gino Banana, Samir Hodović, Maja Izetbegović, Ermin Bravo i brojni drugi.

Šetnji je prisustvovalo oko dvije hiljade učesnika, među njima su i ambasadori, političara, poznati ličnosti, pjevači, glumci i glumice, aktivisti i građani i građanke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije