Oglasili se bh. meteorolozi: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice

0
Radiosarajevo.ba
Oglasili se bh. meteorolozi: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom

Meteorolozi iz Bosne i Hercegovine okupljeni na Facebook stranici 'BHMeteo' objavili su danas, 28. februara, vremensku prognozu do 4. marta. 

Kako su saopštili, očekuje nas nadprosječno toplo vrijeme za ovaj period. 

"Nebo je danas zamutilo, stigao je saharski pijesak i prašina. Sutra (29.02.) će stići još više saharskog pijeska pa će zamućenje biti još više izraženo, a porast će i zagađenje zraka.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

Sutra je ujedno zadnji dan klimatološke zime, a 01. marta počinje klimatološki proljeće. Kalendarski će proljeće početi u jutarnjim satima 20. marta.

Do kraja ove sedmice, do 04.03., ostaje uglavnom pretežno oblačno, nestabilno i toplo vrijeme. Lokalno će biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Količinski više padavina u Hercegovini, ali i tu ne tako obilno kao prije par dana. U ostatku zemlje bez nekih većih padavina.

Dnevne temperature narednih dana uglavnom 13 do 18, lokalno do oko 21 °C. Jutra relativno topla. Početkom marta većinom povremeno umjeren jugo", pišu meteorolozi iz BiH. 

Nebo je danas zamutilo, stigao je saharski pijesak i prašina. Sutra(29.02.) će stići još više saharskog pijeska pa će...

Posted by BHMETEO.ba on Wednesday, February 28, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije