U Sarajevu i Stocu jutros ista temperatura: Objavljena prognoza do nedjelje - evo kad stiže kiša

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu i Stocu jutros ista temperatura: Objavljena prognoza do nedjelje - evo kad stiže kiša
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Građani u šetnji sunčanim Sarajevom

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 1; Sokolac 4; Bugojno, Prijedor, Sanski Most 5; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Srebrenica, Tuzla, Zenica 6; Drvar, Zvornik 7; Gradačac, Ivan Sedlo, Široki Brijeg 8; Sarajevo, Stolac 9; Mostar, Trebinje 10; Livno 11; Neum 14; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Mada će temperature još uvijek biti neuobičajeno visoke za ovaj period godine, slabljenje južine ipak će pozitivno djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Problemi su pretežno mogući usljed mjestimično tmurnog vremena, što bi ponajviše moglo djelovati na lošije raspoloženje. Sa noćnim satima opšta slika će, uz više svježine, biti ugodnija.

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Benjamina Karić: Bitkom za Predsjedništvo RBiH i cijelo Sarajevo, dbranjena je naša domovina

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Vjetar slab do promjenljivog smjera. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18 °C. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno. Dnevna temperatura zraka oko 15°C.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni je moguća slaba kiša. U ostatku dana slabi i povremeni lokalni pljuskovi. Tokom noći kiša na jugu, koja će postepeno proširiti na veći dio naše zemlje. Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne slab do umjeren južni i jugoistočni, a u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 13 do 18, na jugu do 22 °C. 

Grčka aviokompanija otkazala sve letove iz Tuzle

Grčka aviokompanija otkazala sve letove iz Tuzle

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Poslije podne u većem dijelu Bosni padavine uglavnom prestaju, uz djelimično razvedravanje. Vjetar u sjevernim područjima Bosne slab sjeveroistočni, a u ostaku zemlje slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 10 do 16 °C. 

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine u sjevernim i zapadnim područjima Hercegovine. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na sjeveru i sjeveroistoku zemlje do 18 °C. 

U nedjelju u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i ponegdje u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 13 do 19 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije