Oglasila se škola nakon trostrukog ubistva: Pružamo potrebnu pomoć i podršku koja je u našoj moći

2
Radiosarajevo.ba
Oglasila se škola nakon trostrukog ubistva: Pružamo potrebnu pomoć i podršku koja je u našoj moći
Foto: RTV Sana / Trostruko ubistvo u Sanskom Mostu

Nakon trostrukog ubistva u Gimnaziji u Sanskom Mostu oglasili su se iz Mješovite srednje škole Sanski Most koja je smještena u jednoj zgradi zajedno sa JU Gimnazija Sanski Most. 

Mi, u Mješovitoj srednjoj školi Sanski Most, duboko smo potreseni tragičnim događajem koji se desio u JU Gimnaziji Sanski Most. Ovaj nepojmljiv gubitak u kome su smrtno stradale naš kolega Nijaz Halilović, kolegice Gordana Midžan i Nisveta Kljunić je uzrokovao ogromnu tugu i bol u našoj zajednici i među svim obrazovnim institucijama u našem regionu", poručili su. 

Iz ove škole su izrazili najdublje saučešće porodicama i prijateljima svih koji su pogođeni ovim tragičnim incidentom.

Lijepa priča iz BiH: Vlasnik nagradio dvojicu radnika automobilima

Lijepa priča iz BiH: Vlasnik nagradio dvojicu radnika automobilima

"Naša srca su sa njima u ovim teškim trenucima. Kao obrazovna ustanova, razumijemo koliko je važna podrška i solidarnost u ovakvim situacijama. Želimo obavijestiti javnost da smo u stalnom kontaktu sa JU Gimnazijom Sanski Most i pružamo svu potrebnu pomoć i podršku koja je u našoj moći", kazali su.

Iz ove škole su poručili da njeni učenici, nastavnici i osoblje su obaviješteni o događaju i pružena im je emocionalna i psihološka podrška kako bi se nosili sa ovom teškom situacijom.

"Molimo medije i javnost da u ovom trenutku pokažu obazrivost i poštovanje prema privatnosti pogođenih porodica i školske zajednice. Istraga se još uvek vodi, i važno je da se izbjegne širenje nepotvrđenih informacija koje bi mogle dodatno uzrujati pogođene", apelovali su. 

U narednim danima, Mješovita srednja škola Sanski Most će se truditi da pruži sve potrebne informacije i podršku prema potrebi. Zahvalili su se svima na razumijevanju i podršci u ovim teškim trenucima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije