Oglasila se Sebija Izetbegović nakon smjene: 'Svakako će sve imati sudski epilog, jer ću ih tužiti'

19
Radiosarajevo.ba
Oglasila se Sebija Izetbegović nakon smjene: 'Svakako će sve imati sudski epilog, jer ću ih tužiti'
Foto: Prinscreen / Sebija Izetbegović

Sada već bivša direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović oglasila se  u ponedjeljak uvečer, 27. novembra, nakon što je smijenjena sa funkcije direktorice KCUS-a.

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u ponedjeljak, 27. novembra, smijenio je na sjednici generalnu direktoricu ove zdravstvene ustavnove Sebiju Izetbegović te je za novog vršioca dužnosti direktora imenovan Alen Pilav.

Objavu Sebije Izetbegović sa Facebooka prenosimo u cijelosti, bez uredničkih korekcija:

Jelena Trivić kandidatkinja za gradonačelnicu Banje Luke

Jelena Trivić kandidatkinja za gradonačelnicu Banje Luke

"Kad za 8 godina(2 mandata) na poziciji generalne direktorice KCUS vratim 100 miliona KM dugovanja, nadoknadim 10 miliona KM lažno prikazanih zaliha, isplatim cca 4 miliona KM po tužbama uposlenika klinike za Ortopediju KCUS, kupim novu opremu milionskih vrijednosti na svim klinikama, popravim uposlenicima plate koje najmanje 10 godina nisu rasle, izborim se za pristojnije plate nastavnog kadra iz KCUS na Medicinskom fakultetu, ukinem korupciju i pljačku, zabranim donošenje koverti i poklona za pregled i operaciju, zabranim kriminalni privatni rad u radno vrijeme-steknem neprijatelje, mediokritete koji ne oprastaju uspjeh a veže ih ista politička agenda pa oni smisle prljavu osvetu.

Službeno: Sebija Izetbegović smijenjena sa pozicije generalne direktorice KCUS-a

Službeno: Sebija Izetbegović smijenjena sa pozicije generalne direktorice KCUS-a

Smisle da mi pokradu iz dosijea dio dokumenata, ukradu i otmu titule i pokrenu nevidjenu medijsku hajku protiv mene.To nije trajalo samo 8 g nego treba dodati i one 3 godine vodjenja Opste bolnice koju sam takodjer zatekla u rasulu i dugovanjima a ostavila 1,7 miliona KM u plusu.

Ponosna na sve sto sam uradila,zahvaljujuci vrijednim ljudima koji su mi bili saradnici,bila sam izvrsna direktorica ,bez imalo lažne skromnosti.

Vrijeme ce pokazati a sud ce dokazati, ako Bog da.

Nametnuti premijer FBIH (imao je mnogo manje glasova na izborima nego ja) nestrpljiv da se dočepa KCUS nametne UO i NO KCUS od sebi podobnih kadrova i inicira moju smjenu,protivno zakonu.

Svakako ce to imati sudski epilog jer cu ih tuziti.

Negdje ja njih i razumijem jer su to ljudi koji nikad nikakav uspjeh nisu napravili pa umiju samo silom da funkcioniraju.A sila nije Bogu mila a nije ni meni. Samo me podstice da se još jače borim.

Sta god su radili nisu me umorili.

Osjecam snagu kojom bih mogla voditi jos 2 klinička centra sa lakoćom,uvjerena da se za bolesne ljude treba boriti i srcem i znanjem.

Novca ima dovoljno ako opet ne pokradu,dokazala sam to.KCUS je i sada u pozitivnom stanju oko 1 milion KM.

Nisu me umorili i nisam izgubila empatiju i želju da pomažem i borim se za bolesne.

Ovakav zagrljaj tesko bolesnog djeteta,koje gotovo nikome nije prilazilo,vrijedi više od svih onih mediokriteta koje sam spomenula.

Uvijek bih izabrala ovaj zagrljaj nego sve njih,i radila bih isto.Red,rad,disciplina", napisala je Sebija Izetbegović na Facebooku.

Kad za 8 godina(2 mandata) na poziciji generalne direktorice KCUS vratim 100 miliona KM dugovanja,nadoknadim 10 miliona...

Posted by Sebija Izetbegovic on Monday, November 27, 2023

Podsjetimo, Dr. Alen Pilav je doktor medicinskih nauka i priznati stručnjak iz oblasti torakalne kirurgije. Na KCUS-u je zaposlen od 1992. kada je kao apsolvent na Ortopedskoj klinici KCUS-a pomagao u zbrinjavanju ranjenika u opkoljenom gradu. Pilav predaje na katedri za kirurgiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta SSST u Sarajevu.

Ko je prim. dr. Alen Pilav: Doktor medicinskih nauka i priznati svjetski stručnjak na čelu KCUS-a

Ko je prim. dr. Alen Pilav: Doktor medicinskih nauka i priznati svjetski stručnjak na čelu KCUS-a

Član je Europskog udruženja torakalnih kirurga, Europskog respiratornog udruženja, Europskog udruženja endoskopske kirurgije i Udruge endoskopskih kirurga Bosne i Hercegovine. Također je član i Upravnog odbora JU Dom zdravlja Sarajevske županije, a ranije je bio član Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja ŽS i Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Podsjetimo, Ismet Gavrankapetanović, aktuelni direktor Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš' i Mevludin Mekić, bivši predsjednik Upravnog odbora UNSA-e, doktor Alen Pilav i Sanela Salihagić, šefica Klinike za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju KCUS-a, bili su kandidati za novog generalnog direktora Kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) o čemu je naš portal ranije ekskluzivno prošle sedmice pisao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije