Oglasila se porodica rahmetli akademika Filipovića: Nećemo na komemoraciju ANUBiH

Radiosarajevo.ba
Oglasila se porodica rahmetli akademika Filipovića: Nećemo na komemoraciju ANUBiH
Foto: Fuad Fočo / Muhamed Filipović

Akademija znanosti i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH) je 28. februara 2020. godine, dan prije održavanja komemoracije koju su povodom smrti prof.dr. Muhameda Filipovića zajednički organizovali Univerzitet u Sarajevu, Filozofski fakultet i Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti, obavjestili organizatore da njima “Pravilnik” ne dozvoljava da učestvuju u takvim skupnim komemoracijama, te da će oni svoju komemoraciju tim povodom održati 3. marta 2020. godine, izazvavši kod velikog broja ljudi konfuziju i nedoumice, navodi se u saopćenju koje potpisuju članovi porodice rahmetli akademika Muhameda Filipovića.

Komemoracija akademiku Filipoviću: Otišao je velikan koji je život posvetio Bosni

“Ovim putem obavještavamo javnosti i ANUBiH da porodica rahmetli prof.dr. Muhameda Filipovića ne želi i neće, iz poštovanja prema rahmetli ocu, prisustvovati toj komemoraciji te moli sve rođake, prijatelje i poštovaoce rahmetli prof.dr. Muhameda Filipovića da i oni tako postupe”, pojašnjeno je u saopćenju koje potpisuju Ifet, Amer, Nenad i Kenan Filipović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije