Otkrili osumnjičenog: Oglasila se policija nakon uvrjedljivih poruka u haustoru

7
Radiosarajevo.ba
Otkrili osumnjičenog: Oglasila se policija nakon uvrjedljivih poruka u haustoru
Foto: RTV HB / Brza akcija sarajevske policije

Nakon što je na vratima stana jedne katoličke porodici u Sarajevu napisala prijeteće i uvredljive poruke, ova osoba je uhapšena.

Na zidu u haustoru nacrtan je kalašnjikov i napisano “tu sam katolici da vas prekrstim”.

U međuvremenu se oglasila i sarajevska policija o ovom događaju.

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

U Zemaljskom muzeju BiH otvorena izložba "Monumental" fotografa Ziyaha Gafića i Tomasa van Hutrivea

"Dana 14.12.2021.godine u 7:45 sati, obaviještena je Prva PU da je dana 13./14.12.2021.godine u vremenskom periodu od 23:00 do 07:45 sati u stambenoj zgradi, u ulici Isevića sokak, općina Stari Grad Sarajevo, od strane NN lica, na vratima stana vlasništvo D. L. iz Sarajeva ispisano više poruka prijetećeg sadržaja.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Pregledom mjesta događaja, kao i dijela navedene ulice uočeno je više ispisanih raznih poruka sličnog prijetećeg sadržaja. Radeći na rasvjetljvanju pomenutog događaja, policijski službenici su identifikovali lice koje je osumnjičeno za izvršenje krivičnog djela, a radi se o E .B., rođen 1989.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, u čijem su stanu na više mjesta također uočene ispisane razne poruke i crteži.

Po nalogu postupajućeg tužioca isti je ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično djelo iz člana 163. stav 1. KZ F BiH (Izazivanje narodne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti) i u pratnji medicinskih radnika, kao i socijalnog radnika smješten je na liječenje u Psihijatrijsku bolnicu “Jagomir” u Sarajevu.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije