Oglas za prodaju vakcina na OLX-u: Uklonjen i prijavljen FUP-u

1
N. Ka.
Oglas za prodaju vakcina na OLX-u: Uklonjen i prijavljen FUP-u
PrtScr / Astrazeneca

Masovna vakcinacija u našoj zemlji još uvijek nije krenula, sve je veći broj oboljelih, mjere su donekle pooštrene.

Vakcina još uvijek nema, osim sitnih donacija koje smo dobili. Ali, nažalost i ovo stanje se koristi kao prilika za zaradu.

Tako se i u ovom slučaju na jednom od najpoznatijih online oglasnika OLX-u pojavio oglas u kojem neko prodaje vakcinu AstraZeneca, po cijeni od 99 maraka.

Oglas je vrlo brzo uklonjen sa oglasnika.

Aida Raonić, PR menadžerica ove komapnije kazala je za portal Radiosarajevo.ba da je oglasio zaista bio na stranici, ali da je jako brzo uklonjen, te nam je pojasnila kako funkcioniše sistem.

"Sistem funkcionira na sljedeći način, mi nemamo aktivnu administraciju, već pasivnu. Korisnici prijavljuju oglase, koji su recimo pogrešno kategorisani, lažni ili slično. Mi oglas o kojem govorimo nismo vidjeli, iako imamo tima za zloupotrebe. 

Desilo se u vrijeme vikenda i kratko je trajalo. Neki od korisnika su to primjetili i mi smo u kratko vremenu reagirali, susprendovali smo oglas i korisnika", kazala je Aida.

Ona je istaknula da na OLX-u nije dozvoljeno prodavati vakcine.

"Mi nismo očekivali da će se to dogoditi, nismo koristili zabrane ključnih riječi do sada. Korisnik je bio u potpunosti verfikovan, znamo ko je on i imamo njegove podatke. Znamo da je nekoliko korisnika prijavilo oglas FUP-u očekujemo da će nas oni kontaktirati da traže podatke. S njima imamo odličnu saradnju", poručila je Aida.

Iz Federalne uprave policije su za portal Radiosarajevo.ba kazali da su danas zaprimili mail o ovome.

"Federalna uprava policije je danas putem maila zaprimila saznanja vezano za navedeno pitanje. Ista će biti proslijeđena nadležnoj organizacionoj jedinici FUP-e na dalje nadležno postupanje", kazali su iz FUP-a.

Na OLX-u nije dozvoljeno prodavati narkotike, bilo kakve lijekove za koji su potrebni recepti, antibiotici, vakcine, a i kada su vitamini i drugi suplementi u pitanju ima i tu ograničenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije