Oduzeta krijumčarena tekstilna roba u vrijednosti od 148.000 KM

Radiosarajevo.ba
Oduzeta krijumčarena tekstilna roba u vrijednosti od 148.000 KM
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje oduzeli su raznu tekstilnu robu na području općine Gradačac, kao i na putnoj komunikaciji Zvornik – Bijeljina u vrijednosti 148.000 KM.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju robe iz Republike Srbije i Turske, službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Tuzla, Grupa za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su provjere porijekla robe na području općine Gradačac. U prodajnom objektu otkrili su i oduzeli su robu stranog porijekla. Radilo se o obući i trenerkama poznatih svjetskih brendova NIKE i ADIDAS u količini od 2514 komada.

U saradnji s Kantonalnom upravom za inspekcijske poslove, službenici Uprave su izvršili provjeru drugog objekta pravnog lica na području opštine Gradačac. Tom prilikom su trajno oduzeli robu stranog porijekla. Oduzete su majice i zavjese za koje nije postojala zakonom propisana dokumentacija.

Na osnovu operativnih saznanja prilikom rada na putnoj komunikaciji Zvornik – Bijeljina pronađena je određena količina tekstilnih proizvoda bez zakonom propisane dokumentacije o porijeklu i ista je trajno oduzeta.

Vrijednost privremeno oduzete robe je 148.000 KM, a protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije