UIO / Oduzet duhan za nargilu iz tri sarajevska prodajna objekta

17. 09. 2021. u 10:02:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području Sarajeva privremeno su oduzeli 135 kg duhana za nargilu ukupne tržišne vrijednosti 32.800 KM.

Operativne akcije na terenu provedene su s ciljem sprečavanja nelegalnog prometovanja akciznim proizvodima i uvoza robe.

Ovlaštena službena lica Odsjeka za provođenje propisa, RC Sarajevo, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Sarajevo, na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija o nezakonitoj prodaji akcizne robe u pojedinim objektima na području Sarajeva, izvršili su provjere poslovanja kod tri poreska obveznika.

Kontrolnim aktivnostima u prodajnim objektima pronađeno je 135 kg akciznih proizvoda – duhan za nargilu, koja nije bila obilježena akciznim markicama UINO BiH, a također vlasnici nisu posjedovali vjerodostojnu dokumantaciju o porijeklu iste.

Roba je privremeno oduzeta, a protiv vlasnika robe pokrenut će se odgovarajući postupci pred mjesno nadležnim sudom u Sarajevu.

"Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni", navodi se u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)