Održano ročište Arminu Berberoviću: "Kriv sam. Nema šta. Kajem se."

15
L. M.
Održano ročište Arminu Berberoviću: "Kriv sam. Nema šta. Kajem se."
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Arminu Berberoviću potvrđena optužnica

Ažurirano 28. maja 2023. godine u 21:07

U Općinskom sudu u Sarajevu održano je ročište za određivanje jednomjesečnog pritvora Arminu Berberoviću na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Armin Berberović je u petak, 26. maja 2023. automobilom udario tri pješakinje, od kojih je jedna, dr. Azra Spahić, preminula na mjestu nesreće. Još jedna mlada doktorica je u teškom stanju, dok je treća pješakinja u stabilnom stanju. Berberović je bio pijan i pod utjecajem alkohola.

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Više o ovoj tragediji možete čitati OVDJE

Advokat Berberovića je Rusmir Karkin, a dodijeljen je po službenoj dužnosti.

Berberović je tokom predstavljanja kazao da je radio kao taksista te je bio zaposlen u trenutku počinjenog djela. Kantonalno tužilaštvo se naknadno oglasilo navodeći da je Berberović radio u taxi službi, ali kao dispečer.

Postupajuća tužiteljica kazala je da prema prikupljenim dokazima nesumnjivo da je do nesreće došlo usljed propusta vozača i ti propusti se ogledaju u smislu kršenja pet zakonskih odredbi.

Pogledajte koliko je građana došlo na skup podrške stradaloj Azri Spahić

Pogledajte koliko je građana došlo na skup podrške stradaloj Azri Spahić

"Tužilaštvo je poslalo prijedlog da postoji bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo. Osumnjičeni je, istina, nesuđivan, ali je evidentiran u evidenciji u pogledu kršenja saobraćajnih propisa od oktobra prošle godine, naročito od početka ove. Osumnjičeni je tri puta kažnjen novčanom kaznom zbog vožnje bez vozačke dozvole", kazala je tužiteljica.

Za ovo krivično djelo propisana je kazna od godinu do 10 godina. Tužiteljica je istakla da bi puštanje na slobodu osumnjičenog, dodatno uznemirila javnosti.

"Krivično djelo je izuzetno teško, posebno zbog posljedica. Jedno lice je tragično preminulo, a druga djevojka je dobila povrede opasne po život. To lice je i danas u nepromijenjenom stanju", rekla je tužiteljica napominjući da se djevojci bore za život.

Advokat Karkin je kazao da formalno-pravni osnov iz jedne tačke odnosno da prekršajne mjere nisu osnov za određivanje pritvora te je odluku prepustio sudu. To je potvrdio i Berberović.

"Kriv sam, nema šta. Izričem kajanje i prepuštam vama svaku odluku".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije