Održana sjednica: Ustavnopravna komisija podržala ukidanje termina "zajedničke institucije"

1
Radiosarajevo.ba
Održana sjednica: Ustavnopravna komisija podržala ukidanje termina "zajedničke institucije"
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Zgrada Parlamentarne skupštine BiH

Na 3. sjednici Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine utvrđena je usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, te podržani principi Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o zastavi u Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač zastupnik Denis Zvizdić.

Komisija je utvrdila usklađenost sa Ustavom i pravnim sistemom BiH i za Prijedlog zakona o graničnoj kontroli, kojeg je, u korigovanom tekstu i po skraćenom zakonodavnom postupku, predložilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine. 

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma nije utvrdila da je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o sportu u Bosni i Hercegovini, čiji je predlagač zastupnik Denis Zvizdić, usklađen sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, niti je podržala principe ovog Prijedloga zakona. 

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović dobio još jedno vrijedno priznanje

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović dobio još jedno vrijedno priznanje

U vezi sa Zahtjevom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine za davanje odgovora o Zahtjevu za ocjenu ustavnosti odredaba Poslovnika Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, čiji su podnosioci poslanici: Denis Zvizdić, Predrag Kojović, Saša Magazinović, Nermin Nikšić, Zukan Helez, Nada Mladina, Mirsad Kukić, Aida Baručija, Edita Dapo, Mirjana Marinković Lepić i Damir Amaut, Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma konstatovala je da je Poslovnik Predstavničkog doma donesen u skladu sa Ustavom BiH. 

Usvojen je i Orijentacioni plan rada Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma za 2023. godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije