Određene mjere zaštite ostaju na snazi u RS-u do 22. juna

AA
Određene mjere zaštite ostaju na snazi u RS-u do 22. juna
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Štab za vanredne situacije RS-a razmatrao je danas, na 42. sjednici održanoj u Banjoj Luci, epidemiološku situaciju u RS-u, entitetu u Bosni i Hercegovini, i donio zaključke kojima se do 22. juna zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica na javnom mjestu i takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista.

"Do 22. juna ograničava se radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od 6 do 23 časa", saopšteno je iz Vlade RS.

Štab za vanredne situacije donio je zaključak o ustupanju prostorija za smještaj fizičkih lica čiji je nalaz testiranja na SARS-CoV-2 pozitivan.

"S ciljem prevencije širenja virusa korona SARS-CoV-2 i nastanka COVlD-19 bolesti kod fizičkih lica u RS-u, ovim zaključkom nalaže se ustupanje objekata za potrebe izolacije karantinskog tipa u svrhu smještaja fizičkih lica čiji je nalaz testiranja na SARS-CoV-2 pozitivan i to: Univerzitetski klinički centar RS na lokaciju – stara pulmologija, Dom učenika 'Bijeljina', Bijeljina, 'Dom učenika' Trebinje i 'Dom učenika' Doboj", navodi se u saopštenju.

Štab je donio Zaključak o izmjeni zaključka o odobravanju korišćenja ustanova studentskog standarda za smještaj studenata, pa će se za smještaj studenata koristiti Studentski centar Nikola Tesla Banjaluka - Paviljon 1 i Paviljon 2, Studentski centar Zvornik, Studentski centar Pale, Studentski centar u Lukavici, Studentski dom Foča i Studentski centar Trebinje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije