Određen pritvor za 17 uhapšenih policajaca

Radiosarajevo.ba
Određen pritvor za 17 uhapšenih policajaca
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Privođenje uhapšenih policajaca u Tužilaštvo KS u akciji Dar1

Općinski sud u Sarajevu odredio je pritvor za 17 saobraćajnih policajaca MUP-a Kantona Sarajevo koji su uhapšeni u akciji Dar 1 zbog korupcije.

Za jednog osumnjičenog određena je mjera zabrane obavljanja i poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti ili službenih dužnosti.

Podsjetimo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo je određivanje pritvora za 17 osoba. 

Ukupno je uhapšeno 18 saobraćajnih policajaca, a za jednog policijskog službenika osumnjičenog za pomoć učinitelju nakon krivičnog djela i odavanje službene tajne nije zatražen pritvor, ali su tražene mjere zabrane obavljanja dužnosti policijskog službenika. 

"Otišao je prijedlog za pritvor za 17 osumnjičenih, od čega za 15 njih zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ponavljanja krivičnog djela i uznemirenja javnosti. Za jednog je predložen pritvor zbog sve 4 tačke zakonske, dakle uz ove gore navedene i zbog opasnosti od bjekstva. Za jednog je predložen pritvor zbog utjecaja na svjedoke. Za ovog 18-og osumnjicenog predložene su mjere zabrane obavljanja službene dužnosti policijskog službenika", kazao je jučer Alem Hamzić, službenik za informisanje Tužilaštva KS za Radiosarajevo.ba.

Procurila su i imena uhapšenih policajaca. 

U akciji Dar 1 uhapšeni su: Damir Bihorac, Emrah Hasanspahić, Midhat Muslić, Nizamir Đulović, Alen Delić, Gojko Pećenica, Amel Bulbul, Radenko Palangetić, Aleksandar Đurica, Alen Kozić, Miran Golijanin, Hajrudin Ćalija, Sead Dramalija, Elvir Sipović, Mensur Skenderović, Nedim Gljiva i Alem Ibišević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije