Odobreno zapošljavanje 1.219 osoba sa biroa u Kantonu Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Odobreno zapošljavanje 1.219 osoba sa biroa u Kantonu Sarajevo
Arhiv / Služba za zapošljavanje KS

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo usvojila je Program mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti i poboljšanja strukture zaposlenih u KS u 2020. godini.

Program mjera sadrži pet pojedinačnih podsticajnih mjera, utvrđuje finansijska sredstva, kriterije, ciljeve i rokove realizacije svake od predviđenih podsticajnih mjera...

Ukupna vrijednost pojedinačnih podsticajnih mjera je nešto više od 10,8 miliona KM, a kroz planirane programe će biti zaposleno 1.219 nezaposlenih osoba sa evidencije Službe za zapošljavanje KS.

Tako je planirano sufinansiranje zapošljavanja kroz program "Posao za sve" u iznosu od nešto više od 5 miliona KM, kojim je predviđeno zapošljavanje 529 nezaposlenih.

Kroz program sufinjansiranja zapošljavanja pripravnika predviđeno je zapošljavanje 200 osoba, a vrijednost programa je 1,9 miliona KM.

Kroz program sufinansiranja samozapošljavanja, vrijedan 2,5 miliona KM, bit će zaposleno 250 nezaposlenih osoba.

Kroz program sufinansiranja zapošljavanja vatrogasaca pripravnika, vrijedan 192.000 KM, predviđeno je zapošljavanje 40 osoba.

I konačno, kroz program sufinansiranja zapošljavanja medicinskog kadra u javne zdravstvene ustanove KS planirano je zapošljavanje stotinu njih sa visokom i višom, te stotinu sa srednjom školskom spremom. Vrijednost ovog programa je 1,2 miliona KM.

"Nakon utvrđivanja ovog Programa i provedene procedure usvajanja i odobrenja, Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo će objaviti javne pozive za učestvovanje u realizaciji Programa najmanje u jednom dnevnom listu i na web stranici Službe", saopćeno je iz Službe za zapošljavanje KS.

Iz ove službe su istakli da se realizacijom svih programa postiže dvojak efekat, i to zapošljavanje nezaposlenih osoba, te uplata poreza i doprinosa po svakom zaposlenom licu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije