Odgođena sjednica Vijeća ministara: Sprema li se kriza u BiH

E. H.
Odgođena sjednica Vijeća ministara: Sprema li se kriza u BiH
Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja je najavljena za danas, odgođena je zbog brojnih političkih previranja u našoj državi prethodnih dana.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdio je ministar za sigurnost BiH Dragan Mektić, a u Službi za informiranje Vijeća ministara nam ovakve informacije nisu mogli potvrditi jer zvanična potvrda za odgađanje sjednice u 11 sati još uvijek nije stigla.

Nezvanično saznajemo da je razlog odgađanja sjednice odluka Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva da BiH krene u postupak revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije za agresiju i genocid.

Ovu odluku o podnošenju zahtjeva za reviziju presude Izetbegović je saopćio u petak 17. februara, nakon savjetovanja u sarajevskoj Vijećnici, nakon čega su stigle brojne negativne reakcije političkih stranaka iz Republike Srpske, posebno onih koje sa strankama iz Federacije BiH čine parlamentarnu većinu.

Reagirale su i brojne druge partije iz manjeg bh. entiteta, te je najavljeno da bi moglo doći do blokade u radu svih institucija BiH zbog ovakve odluke predstavnika bošnjačkog naroda u Predsjedništvu BiH.

Zahtjev za reviziju presude trebao bi biti podnesen ove sedmice, a čini se da je kriza u institucijama BiH sve izvjesnija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije