Odbornici iz Srebrenice imaju poruku za Bakira Izetbegovića i SDA

E. H.
Odbornici iz Srebrenice imaju poruku za Bakira Izetbegovića i SDA
U svjetlu postizbornih analiza rezultata koje su stranke postigle na lokalnim izborima prije nešto više od mjesec dana, Srebrenica je postala jedna od glavnih tema u političkim krugovima naše zemlje.

Tako su danas novoizabrani odbornici Koalicije SDA/SBB/SZBiH, koji će zastupati građane u Skupštini Općine Srebrenice, a u svjetlu svih prethodnih događaja, uputili pismo vodstvu Stranke demokratske akcije na čelu s predsjednikom Bakirom Izetbegovićem. Cilj pisma je da se centrala stranke informira o aktuelnoj situaciju u ovom gradu, a pismo potpisuju Alija Tabaković, Begija Smajić, Almir Muminović, Nedib Smajić i Almir Dudić.

Naš povratnički narod u Srebrenici našao se u vrlo teškoj i zbunjujućoj situaciji“, stoji u ovom pismu, u kojem se navodi još i to da je povratnički narod u nedoumici u vezi s napuštanjem Srebrenice, te će to biti posebna tema „ako se nastavi ovakva neizvjesnost i sistemsko sijanje straha“.

Ovi odbornici smatraju da je loše rukovodstvo Općinske organizacije SDA Srebrenica krivo za ovakav izborni rezultat SDA u ovoj općini, te kao rješenje zamršene situacije vide uvođenje tromjesečnog povjereništva. Na njegovom čelu stajao bi, prema njihovom prijedlogu, Sadik Ahmetović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, a povjereništvo bi imalo tromjesečni rok da konsolidira redove u ovoj općinskoj organizaciji.

Tim povodom smo i kontaktirali gospodina Ahmetovića, koji je za Radiosarajevo.ba komentirao aktuelnu situaciju i prijedlog da on bude povjerenik OO SDA Srebrenica, koji je jutros stigao na adrese rukovodstva SDA.

„Ja sam razgovarao s navedenim odbornicima i oni su mene upoznali s tim i ja sam prihvatio da to bude neki kratak period, dok se stabiliziraju političke prilike u Srebrenici. To je na neka dva ili tri mjeseca, a nikako na neki duži period jer smatram da ima među njima kvalitetnih ljudi koji mogu obnašati tu poziciju i da u redovnoj proceduri izbora bude neko ko je u kontinuitetu prisutan u Srebrenici“, kazao je Ahmetović za Radiosarajevo.ba.

U nastavku vam donosimo ovo pismo u cijelosti, koje je tokom dana zainteresiralo cijelu javnost.

pismo_srebrenica_odbornici_sda_povjerenistvo2.jpg - Odbornici iz Srebrenice imaju poruku za Bakira Izetbegovića i SDA
pismo_srebrenica_odbornici_sda_povjerenistvo1.jpg - Odbornici iz Srebrenice imaju poruku za Bakira Izetbegovića i SDA

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije