Od naredne sedmice na Zetri veće količine vakcine Sinopharm

2
Radiosarajevo.ba
Od naredne sedmice na Zetri veće količine vakcine Sinopharm
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Velik odziv građana na vakcinaciju

Prema najavama Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine, Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo i Koordinacioni tim za vakcinaciju u Zetri obavještava građane da se naredne sedmice na ovom vakcinalnom punktu očekuje dolazak 11.000 prvih doza vakcina Sinopharm i 3.430 doza pomenute vakcine za revakcinaciju.

U skladu sa tim, omogućit će se građanima koji su prvu dozu Sinopharm i AstraZeneca vakcina primili van Kantona Sarajevo da revakcinaciju pomenutim vakcinama izvrše na Zetri, dok revakcinacija Pfizer vakcinom još uvijek nije moguća.

“U navedenoj isporuci nije najavljen dolazak Pfizer vakcina, i nemamo informacije da li će i kada vakcine ovog proizvođača biti isporučene u Kanton Sarajevo”, obrazložili su iz Ministarstva zdravstva KS.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Kako je ranije najavljeno, početkom naredne sedmice počinje vakcinacija na punktovima u domovima zdravlja Vogošća, Hadžići i Ilijaš, gdje će na raspolaganju građanima biti Sinopharm vakcine.

“Pozivamo sve punoljetne građane Kantona Sarajevo da iskoriste još uvijek povoljnu epidemiološku situaciju i da obave imunizaciju, kako bismo u eventualni novi val ušli sa što manje rizika”, poručuju iz Ministarstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije