SDA KS pozvali Fortu i ministre da se vakcinišu u Zetri

16
Fena
SDA KS pozvali Fortu i ministre da se vakcinišu u Zetri
Foto: Facebook/ Radiosarajevo.ba / Biščević-Tokić/ Vlada KS

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije oglasio se saopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

"S obzirom na, kako je to kazao ministar zdravstva Haris Vranić, vrlo mali odziv građana Kantona Sarajevo na poziv na vakcinaciju u Zetri, te odbijanje vlasti da građanima omoguće vakcinisanje na više punktova, pozivam premijera i ministre u Vladi, ali i zastupnike u Skupštini Kantona Sarajevo da se javno vakcinišu dostupnim vakcinama, navodi se u reagiranju KO SDA Sarajevo.

Na taj način bi ohrabrili građane da pristupe vakcinaciji, te bi ličnim primjerima poslali javnosti snažnu poruku o potrebi vakcinisanja, koju sasvim sigurno ne može zamijeniti niti jedna marketinška kampanja plaćena budžetskim novcem.

Također, time bi se demantirale optužbe i tvrdnje, u koje lično ne želimo vjerovati i za koje se nadamo da nisu tačne, da su se premijer, ministri, zastupnici vladajuće većine u Kantonu Sarajevo i njima bliske osobe već ranije vakcinisali u tajnosti, u trenucima u kojima je Kanton Sarajevo raspolagao vakcinama isključivo namijenjenim za prioritetne kategorije poput zdravstvenih radnika.

Nadam se da će premijer, ministri u Vladi i kolege zastupnici postupiti odgovorno, te se javno vakcinisati kako bi tim činom ohrabrili građane i omogućili bolju pripremljenost za najavljeni novi talas pandemije koronavirusa", zaključuje Jasmina Biščević-Tokić u saopćenju KO SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije