... / Od danas veći broj policajaca na ulicama Sarajeva: Kazne do 1.500 maraka

05. 03. 2021. u 07:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 321

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica kazao je jučer da će od petka iz MUP-a angažirati veliki broj policijskih snaga na ključim kritičnim tačkama u Kantonu Sarajevo.

Policijske snage će biti vidljive svima.

"Naši policijski službenici će izdavati upozorenja, ali i izricati kazne. Kazne se kreću od 500 do 1.500 KM u zavisnosti od prekršaja. Radit ćemo na pojačanju implementacije mjera", poručio je Katica.

On je istaknuo da će sarajevska policija raditi i kontrolu mjera koje su već odavno poznate, a to je okupljanje više ljudi od dozvoljenog na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

I u ovom slučaju će policijski službenici u skladu sa zakonom preduzimati prekršajne sankcije koje su im na raspolaganju.

"Pozivamo sve građane da poštuju upozorenja i naredbe koje su izdate i da zajedno kao partneri pobijedimo ovaj problem", rekao je Katica.

I premijer Kantona Sarajevo Edin Forto rekao je sinoć nakon završetka sjednice kako su odlučili da idu u značajno pojačanje implementacije postojećih mjera.

“Nakon cjelodnevnog zasjedanja donijeli smo mjere. Odlučili smo da idemo suštinski u značajno pojačanje implementacije postojećih mjera. Ako se trend rasta nastavi i ako naši napori ne uspiju u narednim danima, sasvim je moguće da dođe do potpunog zatvaranja”, rekao je Forto uputivši apel građanima da se čuvaju i poštuju mjere.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)