Od danas u podne u RS-u: Zabranjeno kretanje van mjesta prebivališta

Srna
Od danas u podne u RS-u: Zabranjeno kretanje van mjesta prebivališta
AA / Ilustracija

Zabrana kretanja u dane vikenda van mjesta prebivališta u RS-u stupa na snagu danas u podne na osnovu zaključka Štaba za vanredne situacije RS, a trajat će do sutra, do nedjelje 5. aprila, do 18 sati.

Zaključak je donesen s ciljem sprečavanja širenja bolesti izazvane novim koronavirusom, a primjenjivat će se do 13. aprila.

Zabrana se ne odnosi na lica koja posjeduju dozvolu za kretanje izdatu od Ministarstva unutrašnjih poslova RS ili potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada izdatu od poslodavca. Također, zabrana se ne odnosi na lica koja u dane vikenda, primjera radi, sa teritorije jedne općine ili grada odlaze na posao na područje druge općine ili grada, ističe se u saopćenju.

"Lica koja u dane vikenda nemaju potvrdu poslodavca o potrebi kretanja zbog obavljanja posla ili dozvolu MUP-a RS za kretanje, ne mogu da se kreću izvan mjesta svog prebivališta boravišta", navedeno je u saopćenju.

Za realizaciju ovog zaključka zaduženo je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije