Očekuje se velika promjena vremena: Stiže najmanje 20 cm novog snijega

1
Radiosarajevo.ba
Očekuje se velika promjena vremena: Stiže najmanje 20 cm novog snijega
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište
Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -8; Livno -4; Ivan-sedlo -3; Tuzla -1; Bihać, Grude, Sarajevo-Bjelave 0; Bugojno, Gradačac 1; Sanski Most, Zenica 2; Mostar, Neum 7 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 940 hPa, za 4 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili u večernjim satima u se očekuje padavine. Na jugu zemlje kiša, a u ostatku zemlje snijeg. Na krajnjem sjeveru Bosne uglavnom bez padavina. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 9 °C.

U Sarajevu oblačno. U večernjim satima se očekuje snijeg. Dnevna temperatura oko 1 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je nepovoljna. Pogoršanje praćeno padavinama i zahlađenjem negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, te uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, umanjiti kretanje i ne izlagati se jačim fizičkim naporima.

Objavljena je i prognoza za nedjelju i prvi dan naredne sedmice:

U nedjelju, 10.01.2021., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 10 do 20 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima jaki udari vjetra su mogući na jugu i istoku Hercegovine. Temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C.

U ponedjeljak, 11.01.2021., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 5 do 10 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 4 do 9°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije