Očajna supruga uhapšenog Turčina: Moj suprug je bespravno odveden, bojimo se

Radiosarajevo.ba
Očajna supruga uhapšenog Turčina: Moj suprug je bespravno odveden, bojimo se
Foto: Facebook / Fatih Keskin

Nakon jučerašnjeg hapšenja direktora Richmond Park College Bihać, odnosno bivšeg "Una Sana" koledža iz Bihaća Fatiha Keskina inače turskog državljanina, danas se oglasila njegova supruga Zehra Kantar Kskin.

Piše: F. V. 

Keskin je, prema informacijama koje smo sinoć dobili, smješten u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu. 

Priveden direktor škole u Bihaću Fatih Keskin, počelo hapšenje "gulenovaca" u BiH?

Podsjetimo, ugledni sarajevski advokat Nedim Ademović nazvao je ovaj slučaj početkom lova na gulenovce u BiH. 

"Ja sam supruga Fatiha Keskina koji je bespravno odveden u Sarajevo poslije razgovora sa policijom. Moj suprug 15 godina radi u prosvjeti Bosne i Hercegovine i na sve načine se trudi da doprinese ovoj državi koju vidi kao svoju DOMOVINU. Izuzetno smo tužni zbog ovog što se desilo. Bojim se za bezbjednost svog supruga. Vjerujemo da će zakon u Bosni Hercegovini učiniti da prava istina izađe na vidjelo", kazala je Keskin. 

Istovremeno, na društvenim mrežama pokrenuta je kampanja za oslobađanje Keskina #freeourteacher

Brojne kolege i građani Bihaća i Bosne i Hercegovine daju podršku Keskinu i tvrde da je ovom prosvjetnom radniku učinjena neprava. 

"Direktor moje srednje škole je Turčin, veći je Bišćanin od mene. On je najtiša osoba koju poznajem, bosanski priča smiješno, još tiše. Učio ga je uz sinove, rođene Bišćane. Profesor je matematike, ali ponekad nije sabirao sve izostanke, bitnije je bilo da njegovi učenici predstavljaju sebe i školu u najboljem svjetlu. Pružio mi je mogućnost da i Bosnu predstavim cijelom svijetu. Izveo je generacije genijalaca, koji su prije svega bili dobri ljudi, baš kao i on.
Molimo vas, pomozite nam da oslobodimo našeg direktora i da se naš glas čuje što dalje može", napisala je Ikbala Makić, a njezin status na Facebooku su podijelili mnogi. 

"On nije gulenovac već insan", navela je jedna od komentatorica na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije