O'Brien i Murphy prvo u Predsjedništvu, pa kod Konakovića: Pogledajte fotografije

2
Radiosarajevo.ba
O'Brien i Murphy prvo u Predsjedništvu, pa kod Konakovića: Pogledajte fotografije
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sastanak u Predsjedništvu

Pomoćnik državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja James O'Brien jučer, 1. februara, stigao je u Sarajevo gdje treba održati nekoliko sastanaka s visokorangiranim zvaničnicima u Bosni i Hercegovini.

Kako smo već javili, jutros je održao sastanak s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom i američkim ambasadorom u našoj zemlji Michaelom Murphyjem. Više o tom sastanku možete pročitati OVDJE.

A, nakon ovog sastanka, O'Brien i Murphy susreli su se i s članovima Predsjedništva naše zemlje. U zgradi Predsjedništva dočekali su ih predsjedavajući Željko Komšić i članovi Denis Bećirović i Željka Cvijanović. 

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Iz Predsjedništva zasad nije stiglo saopćenje o temama sastanka no, svrha O'Brienove posjete je, prema ranijoj najavi američkog State Departmenta, naglašavanje činjenice da su funkcionalne, efikasne i odgovorne demokratske institucije na svim nivoima vlasti ključne za bolju budućnost svih građana.

State Department naveo je da će posjeta O'Briena naglasiti snažno partnerstvo SAD i Bosne i Hercegovine, te da će potvrditi podršku Vašingtona suverenosti, teritorijalnom integritetu i multietničkom karakteru Bosne i Hercegovine.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković također se susreo sa američkim diplomatama.

"Pomoćnik američkog državnog sekretara za evropske i euroazijske poslove James O'Brien zajedno sa ambasadorom Murphyjem posjetio je MVP BiH. Srdačan razgovor sa dokazanim prijateljem BiH. SAD snažno podržavaju put BiH prema 🇪🇺, teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje", napisao je Konaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije