Oblačno i hladno vrijeme jutros: Meteorolozi najavljuju da će progrijati tokom dana

Radiosarajevo.ba
Oblačno i hladno vrijeme jutros: Meteorolozi najavljuju da će progrijati tokom dana
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Historijske ličnosti prošetale Sarajevom

Jutros je u Bosni bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka bilo je u centralnim i istočnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je i magle. U Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -11 stupnjeva, Bugojno -8, Ivan Sedlo, Sanski Most i Sarajevo -6, Tuzla -3, Bihać, Livno i Široki Brijeg -2, Grude 0, Gradačac 2, Mostar 7, Neum 8 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 956 milibara, za 14 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

 Danas se u većem dijelu Bosne očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Hercegovini vedro. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne sa maglom i niskim oblacima. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna temperatura od 0 do 6, na jugu od 6 do 11 stupnjeva.

U Sarajevu jutro umjereno do pretežno oblačno uz postepeno razvedravanje tokom dana. Najviša dnevna temperatura oko 2 stupnja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije