U Sarajevu i na Bjelašnici jutros ista temperatura: Objavljena prognoza do subote

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu i na Bjelašnici jutros ista temperatura: Objavljena prognoza do subote
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Posljednje pripreme za doček Nove

Jutros je u našoj zemlji vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -17; Bugojno, Srebrenica -11; Bjelašnica, Drvar, Ivan Sedlo, Sarajevo -10; Livno, Tuzla, Zenica -9; Banja Luka, Sanski Most -7; Bihać, Bijeljina, Stolac, Zvornik -6; Doboj -5; Gradačac, Grude -4; Mostar, Trebinje 1; Neum 4.

Bioprognoza: Hladno vrijeme, uz maglu, izraženije u jutarnjim i večernjim satima, kod većine meteoropata će uzrokovati pojačane tegobe. Moguće su reakcije u vidu, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Hronični bolesnici trebali bi reducirati kretanje i ne pretjerivati sa aktivnostima, naročito astmatičari i osobe sa ishemijskim bolestima. 

Danas u našoj zemlji jutro vedro uz postepeno naoblačenje tokom dana. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od -1 do 5, na jugu od 6 do 9 °C. U Sarajevu sunčano uz postepeno naoblačenje poslije podne. Dnevna temperatura oko -1 °C.

U četvrtak 02.01.2020., pretežno vedro. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle i niske naoblake. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od -2 do 4, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 11 °C.

U petak 03.01.2020., pretežno sunčano. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle i niske naoblake. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 12 °C.

U subotu 04.01.2020., pretežno sunčano. U večernjim satima porast naoblake u Bosni. Jutarnja temperatura od -4 do -1, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 12 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije