Pogledajte koliko su federalni delegati zaradili od početka godine

M. R. S.
Pogledajte koliko su federalni delegati zaradili od početka godine
Foto: Parlament FBiH / Ilustracija

Delegati Doma naroda Parlamenta FBiH su za prvih šest mjeseci ove godine inkasiralo oko 1,1 milion KM na ime plaća i naknada.

Za to vrijeme održali su šest zasijedanja, s tim da se dva odnose na nastavke ranije započetih sjednica, a jednu su sjednicu održali da bi dopunili Poslovnik o radu i omogućili da online rade za vrijeme vanrednih uslova.

Samo za plaće su profesionalni delegati od januara do kraja juna dobili oko 797.100 KM. Imali su i topli obrok na šta im je iz budžeta FBiH uplaćeno oko 55.600 KM. Za smještaj su dobili 21.600 KM, a na ime naknade za odojeni život 84.857 KM.

Imali su i naknade za četiri vikend posjete porodici, za šta im je isplaćeno 43.420 KM.

Prema podacima koji su objavljeni na stranici Doma naroda, najviše sredstava iz budžeta za plaće i naknade za prvih šest mjeseci ove godine dobio je delegat Ilija Ilić (HDZ BiH) - 26.926 KM.

Odmah iza njega po primanjima je Tomislav Martinović (HDZ BiH), koji je predsjedavajući Doma naroda - 26.912 KM. Delegat Tomislav Mandić (HDZ BiH) za šest mjeseci dobio je 26.444 KM, dok je delegat Senad Ahmetović (SBB) dobio 26.088 KM.

Pet savjetnika članova rukovodstva Doma naroda su za šest mjeseci dobili 78.763 KM, dok je šest neprofesionalnih delegata primilo 17.217 KM.

Ruku na srce, delegati nisu dobili ništa na ime prijevoza i dnevnica, a regres se tek očekuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije