Objavljena vremenska prognoza do četvrtka: Kiša stigla u BiH, evo koliko će se zadržati

3
Radiosarajevo.ba
Objavljena vremenska prognoza do četvrtka: Kiša stigla u BiH, evo koliko će se zadržati
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Subota u Sarajevu

Jutros je pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Sunčanije je na području Hercegovine, sjeverozapadu, zapadu i jugozapadu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati (°C): Bjelašnica -1; Široki Brijeg 4; Ivan Sedlo i Sanski Most 5; Livno, Prijedor i Sokolac 6; Banja Luka, Bugojno, Mostar i Sarajevo 8; Trebinje i Zenica 9; Gradačac, Neum i Tuzla 10°C.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne povremeno se očekuje slaba kiša ili kratkotrajan lokalni pljusak. Na vrhovima planina će padati i snijeg. Prestanak padavina u poslijepodnevim satima. Na području Hercegovine slabiji lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C.

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

Žetva očarala Sarajevo: Na sceni NPS izveden balet kojim je sve počelo prije 74 godine

U ponedjeljak 18.3.2024. u Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena prije podne. Sredinom dana se očekuje novo naoblačenje koje će usloviti kišu i pljuskove. Glavnina padavina je od večernjih sati i tokom noći na utorak. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

U utorak 19.3.2024. u Bosni i Hercegovini dio prijepodneva oblačnije vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. U drugoj polovini dana posvuda smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 7°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu zemlje od 14 do 17°C.

Čeka nas velika promjena: Pogledajte kakvo se vrijeme očekuje za vikend

Čeka nas velika promjena: Pogledajte kakvo se vrijeme očekuje za vikend

U srijedu 20.3.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

U četvrtak 21.3.2024. u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije