Objavljena prognoza za vikend: Bit će sunca, ali i kiše

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza za vikend: Bit će sunca, ali i kiše
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo tokom ljetnih dana

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro. Po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica, Sokolac 7; Bugojno 8; Ivan-sedlo 9; Bihać, Livno, Prijedor, Sanski Most, Široki Brijeg 10; Grude, Tuzla, Zenica, Zvornik 11; Banja Luka, Sarajevo 12; Gradačac 14; Trebinje 16; Mostar, Neum 19; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, na normali je i lagano raste.

BIOPROGNOZA: Više svježine tokom noći i jutra, ugodno će djelovati na većinu populacije. Danju toplije, uz duže sunčane intervale i sa mjestimično visokim vrijednostima UV indeksa, kao i jačim osjetom sparine u poslijepodnevnim satima, stoga je preporučljivo ne pretjerivati sa aktivnostima. Na zapadu zemlje i u Hercegovini opšta slika djelimično će se pogoršati sa odmicanjem dana, što bi kod osjetljivih osoba moglo uzrokovati nešto izraženije tegobe.

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslije podne rijetko gdje na jugozapadu Bosne je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna tempertura od 22 do 28, na jugu do 30 °C.

U Sarajevu sunčano uz umjeren porast naoblake poslije podne. Dnevna temperatura oko 25 °C.

U nedjelju: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U planinskim područjima centralne, istočne Bosne i ponegdje u Hercegovini lokalno su mogući pljuskovi. Vjetar slab do umeren sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 19, a dnevna od 23 do 29 °C.

U ponedjeljak: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 30 °C.

U utorak: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije