U BiH danas do 30 stepeni, ali ne odlažite još kišobrane

0
Radiosarajevo.ba
U BiH danas do 30 stepeni, ali ne odlažite još kišobrane
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Sunčano Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 3; Sokolac 6; Bugojno i Drvar 7; Ivan-sedlo 8; Bihać, Grude, Jajce i Livno 9; Prijedor, Široki Brijeg i Zenica 10; Sanski Most i Sarajevo 11; Banja Luka, Doboj i Tuzla 12; Gradačac 15; Trebinje 17; Mostar 19; Neum 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944hPa, za 4hPa je veći od normalnog i opada.

BIOPROGNOZA: Uz povoljne biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja i ugodnije će se osjećati. Tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Obzirom da će tokom dana biti dosta toplije i uz nešto izraženiji osjet sparine, u odnosu na svježiji jutarnji period, poželjno je slojevito se odjenuti.

Radončić: 'Bakir Izetbegović brani Novalića zbog Sebije'

Radončić: 'Bakir Izetbegović brani Novalića zbog Sebije'

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 25°C.

U subotu: U Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana postepeno povećanje oblačnosti. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno može pasti malo kiše na području Hercegovine, zapadnim, jugozapadnim i centralnim dijelovima Bosne. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.

U nedjelju: U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima prolazno slaba kiša u Hercegovini i istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije