Danas sunčano i toplo u našoj zemlji: Objavljena prognoza do petka

0
Radiosarajevo.ba
Danas sunčano i toplo u našoj zemlji: Objavljena prognoza do petka
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji pretežno vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 16; Grude, Sokolac 17; Bugojno, Srebrenica 18; Ivan-sedlo, Livno 19; Sanski Most, Sarajevo, Zenica, Zvornik 20; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Tuzla 22; Bijeljina, Doboj 23; Mostar, Trebinje 24; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

BIOPROGNOZA: Slično kao u proteklom periodu, ugodnije tokom prijepodneva. Drugi dio dana proteći će uz porast temperatura i sparno vrijeme, što će uzrokovati poteškoće hroničnim bolesnicima, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti. Dodatni problem može nastati usljed nestabilnih vremenskih prilika u popodnevnim satima. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Negativni uticaj sparine djelimično će oslabiti sa noćnim satima, tako da će osjetljive osobe imati manje problema sa snom.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren u Hercgovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura 30 do 36, na jugu do 39 °C.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 34 °C.

U utorak 10. augusta 2021. godine, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u Bosni je moguć slab lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren u Hercgovini i zapadnim područjima Bosne jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 33 do 39 °C.

U srijedu 11. augusta 2021. godine, sunčano uz umjerenu oblačnost. Ponegdje na sjeveru, sjeveroistoku Hercegovine i jugozapadu Bosne su mogći pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna 33 do 39 °C.

U četvrtak 12. augusta 2021. godine, sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 37, na jugu do 40 °C.

U petak 13. augusta 2021. godine, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 18 do 23, na jugu do 26, a dnevna od 32 do 37, na jugu do 40 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije