Jutro u BiH vedro i sunčano: Nakon pljuskova, temperature ponovo rastu

1
Radiosarajevo.ba
Jutro u BiH vedro i sunčano: Nakon pljuskova, temperature ponovo rastu
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Jutros je pretežno sunčano vrijeme. Magle ili niske naoblake ima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 08 sati (°C): Bjelašnica, Bugojno i Sokolac 12; Ivan-sedlo 13; Grude 14; Livno i Sarajevo 15; Zenica 16; Bihać, Sanski Most i Tuzla 17; Banja Luka i Prijedor 18; Doboj 19; Bijeljina i Trebinje 20; Mostar 21; Gradačac 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941Pa, za 2hPa je manji od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Djelimično osvježenje, uz povremenu naoblaku i nešto niže temperature zraka u večernjim satima, ugodno će djelovati na većinu populacije. Efekti svježine biće izraženiji u unutrašnjosti zemlje. U drugom dijelu dana moguć je pojačan osjet sparine, stoga je preporučljivo ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, te posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima biće magle ili niske naoblake po kotlinama u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 34°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32°C.

NEDJELJA: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

PONEDJELJAK: U Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sa umjerenom oblačnosti. Poslije podne su mogući pljuskovi sa grmljavinom na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

UTORAK: U Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U Bosni sunčano sa umjerenom oblačnosti. U poslijepodnevnim satima mogući su lokalni pljuskovi sa grmljavinom u centralnim, istočnim i sjevernim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije