Objavljena prognoza za dane vikenda, ništa od 'bijelog Božića': Za kad je najavljen snijeg?

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza za dane vikenda, ništa od 'bijelog Božića': Za kad je najavljen snijeg?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo u decembru

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -3 stepena, Ivan Sedlo 3, Sokolac 4, Sanski Most 5, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 6, Trebinje 7, Banja Luka, Bugojno, Drvar, Gradačac, Mostar i Stolac 8, Bihać i Neum 11 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 925 milibara, za 15 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Na planinama se očekuje slab snijeg. Vjetar slab, veći dio dana, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni.

Biometeorološke prilike relativno su nepovoljne. Izraženija naoblaka i povremene slabije padavine, kod većine populacije uzrokovaće lošije raspoloženje. Mada će temperature zraka blago porasti, osjet hladnoće bi se mogao pojačati tokom jutra i večeri, usljed većeg sadržaja vlage, stoga je poželjno biti oprezniji i primjereno se odjenuti. Također su još uvijek moguće epizode onečišćenog zraka u urbanim centrima, čemu treba posvetiti pažnju i prilagoditi aktivnosti na otvorenom.

U subotu 23. decembra, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječene tokove magla ili niska oblačnost, koja ponegdje može biti i dugotrajna. Povremeno slaba kiša je moguća u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 17 stepeni.

Prognoza do 4. januara: Najavljen snijeg i kiša, meteorolozi upozoravaju na smog - evo kad

Prognoza do 4. januara: Najavljen snijeg i kiša, meteorolozi upozoravaju na smog - evo kad

U nedjelju 24. decembra, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 6, na jugu do 8, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

U ponedjeljak 25. decembra, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla. U južnim i jugozapadnim područjima može pasti i malo kiše. Vjetar slab, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije