Objavljena prognoza do subote, meteorolozi najavili promjenu vremena: Evo kad dolaze pljuskovi

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do subote, meteorolozi najavili promjenu vremena: Evo kad dolaze pljuskovi
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu

Jutros je u našoj zemlji pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica, Bugojno, Livno 2; Drvar, Sanski Most, Sokolac 4; Banja Luka, Ivan Sedlo, Sarajevo, Zenica 5; Široki Brijeg, Tuzla 6; Prijedor 7; Bijeljina 8; Gradačac 9; Mostar, Trebinje 11; Neum 15; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje, tokom dana, sa juga. Kiša se očekuje u noći sa srijede na četvrtak. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Dnevna temperatura zraka od 14 do 20 °C.

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

U Sarajevu prije podne sunčano, a poslije podne naoblačenje. Dnevna temperatura oko 17 °C.

Biometeorološka prognoza biće povoljnija u odnosu na protekli dan. Prije podne ugodnije u cijeloj zemlji, sa noćnim satima uz slabije padavine, što će uglavnom djelovati negativno na raspoloženje većine populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba će se ogledati kroz promjenu raspoloženja, glavobolju, umor, dekoncentraciju. Opšta slika će, usljed nestabilnijeg vremena, biti lošija u Hercegovini i jugozapadnoj Bosni.

U srijedu, 1.11.2023., u Bosni i Hercegovini prije podne sunčanije uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama će biti magle. U drugom dijelu dana se očekuje postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

Meteorolozi najavili jak vjetar i pljuskove sa grmljavinom. Evo koji dijelovi Bosne su prvi na udaru

Meteorolozi najavili jak vjetar i pljuskove sa grmljavinom. Evo koji dijelovi Bosne su prvi na udaru

U četvrtak, 2.11.2023., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša u jutarnjim satima. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne ponovo se u večernjim satima očekuju slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jačanje juga tokom noći na petak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22°C.

U petak, 3.11.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i vjetrovito sa kišom i jačim pljuskovima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Očekuju se i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

U subotu, 4.11.2023., u Bosni i Hercegovini promjenljivo vrijeme sa slabim lokalnim pljuskovima. Jačih pljuskova može biti u jutarnjim satima na području Hercegovine. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije