Meteorolozi najavili jak vjetar i pljuskove sa grmljavinom. Evo koji dijelovi Bosne su prvi na udaru

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili jak vjetar i pljuskove sa grmljavinom. Evo koji dijelovi Bosne su prvi na udaru
Foto: Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Nevrijeme u BiH

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su registrovani na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo 13; Bijeljina 14; Široki Brijeg 15; Bugojno, Livno i Mostar 16; Drvar 17; Sarajevo 18; Trebinje i Zenica 19; Gradačac 20; Bihać, Sanski Most i Stolac 21; Banja Luka, Doboj, Neum i Tuzla 22°C.

Danas u Bosni i Hercegovini promjenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jači lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

Nestabilno vrijeme u BiH: Grmljavina, bura i pljuskovi očekuju nas u narednim danima

Nestabilno vrijeme u BiH: Grmljavina, bura i pljuskovi očekuju nas u narednim danima

U Sarajevu djelomično vedro. U drugoj polovini dana povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati, izraženije na području Hercegovine i Krajine. Nestabilno vrijeme, praćeno kišom i južnim strujanjem, kod osjetljivih osoba može uzrokovati jačanje tegoba. Moguće su meteopatske reakcije poput reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Poželjno je reducirati aktivnosti.

Vjetar nosio sve pred sobom: Pogledajte posljedice nevremena u Bosni i Hercegovini

Vjetar nosio sve pred sobom: Pogledajte posljedice nevremena u Bosni i Hercegovini

Objavljena je prognoza do subote:

U srijedu, 1.11.2023., u Bosni i Hercegovini prije podne sunčanije uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama će biti magle. U drugom dijelu dana se očekuje postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C. 

U četvrtak, 2.11.2023., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša u jutarnjim satima. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne ponovo se u večernjim satima očekuju slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jačanje juga tokom noći na petak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22°C. 

U petak, 3.11.2023., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i vjetrovito sa kišom i jačim pljuskovima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Očekuju se i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C. 

U subotu, 4.11.2023., u Bosni i Hercegovini promjenljivo vrijeme sa slabim lokalnim pljuskovima. Jačih pljuskova može biti u jutarnjim satima na području Hercegovine. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije