! / Objavljena mapa: Ovo su žarišta COVID-a u Sarajevu

20. 03. 2021. u 15:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Epidemiološka situacija jako je loša u Kantonu Sarajevu.

To potvrđuju podaci KCUS-a, Opće bolnice, ali svjedoči i mapa zaraženih u Kantonu Sarajevo koja je dostupna na internet stranici Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Na ovoj mapi označen je broj zaraženih u Kantonu Sarajevo i korisnici mogu provjeriti kakvo je stanje sa oboljelim od COVIDA-19 u sarajevskim naseljima.

Kako je vidljivo na mapi, gotovo cijelo područje KS označeno je crveno bojom. Najveća žarišta, tj, broj oboljelih od COVID-19 su na području općina Novi Grad i Novo Sarajevo. 

Zbog aktuelne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, Krizni štab KS apeluje na sve građane da se strogo pridržavaju već poznatih mjera, održavanje distance od dva metra, učestalo pranje i higijena ruku i izbjegavanje okupljanja i dužeg zadržavanja u zatvorenim prostorima.

"Apelujemo na građane Kantona Sarajevo da za vrijeme vikenda ne putuju u druge kantone, zbog loše epidemološke situacije i u ostatku BiH", poručili su iz Kriznog štaba KS. 

U nastavku pogledajte mapu Sarajeva. 

Mapa žarišta - undefined


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)