Objavljen konkurs za izbor novog direktora UIO: Poznata i visina plate

0
Radiosarajevo.ba
Objavljen konkurs za izbor novog direktora UIO: Poznata i visina plate
FOTO: Facebook / UIO BiH

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) objavio je danas konkurs za izbor i imenovanje novog direktora Uprave koji će biti otvoren 14 dana.

Novi direktor UIO BiH, pored opštih, mora ispunjavati i posebne uslove - da je završio pravni ili ekonomski fakultet ili fakultet tehničkog smjera, da ima 10 godina radnog iskustva, razvijene organizacione i sposobnosti strateškog planiranja i rukovođenja.

Prilikom procjene kvalifikacija kandidata u obzir će se uzeti da je stručan u odgovarajućoj oblasti i da je pokazao visoke standarde poštenja i integriteta u obavljanju posla.

Argeta već nekoliko godina drži titulu mesne i riblje paštete broj 1 u Evropi

Argeta već nekoliko godina drži titulu mesne i riblje paštete broj 1 u Evropi

Direktora UIO imenuje Vijeće ministara na četiri godine s tim da se nakon isteka četvorogodišnjeg mandata direktor može kandidovati na još jedan četvorogodišnji mandat.

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave neće biti razmatrane, a Upravni odbor UIO, koji služi kao izborna komisija za imenovanje direktora Uprave, pozvaće na intervju sve kandidate sa liste za uži izbor.

U javnom oglasu navodi se da osnovna neto plata za radno mjesto direktora UIO iznosi 4.378 maraka.

Oglas je objavljen u "Službenom glasniku BiH", "Službenom glasniku Brčko distrikta", te u dnevnim novinama "Glas Srpske", "Dnevni avaz" i "Večernji list".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije