Obilne padavine tokom vikenda izazvale probleme u Vogošći

0
Radiosarajevo.ba
Obilne padavine tokom vikenda izazvale probleme u Vogošći
Foto: Općina Vogošća / Poplave na području Vogošće

Zbog obilnijih padavina na području općine Vogošća tokom vikenda došlo je do novih problema na više lokaliteta.

Kako su potvrdili iz Službe civilne zaštite Općine Vogošća veliki broj poziva upućen je od građana koji su bili ugroženi ili su primijetili opasnost.

Uposlenici Službe civilne zaštite Općine Vogošća i povjerenici odmah po dojavama nastojali su da dođu i na vrijeme spriječe veće štete.

Poznata posljednja dva učesnika play-offa NBA lige: Ovo su svi parovi

Poznata posljednja dva učesnika play-offa NBA lige: Ovo su svi parovi

Intervencije su bile u Svrakama IV bb gdje je zbog začepljeno g šahta poplavila garaža i podrum objekta, zatim kod benzinske pumpe „Umax“, izlijevanje vode na magistralni put.

Na lokalitetu Dumača začepljeni propust pročišćen je ručno od strane povjerenika civilne zaštite, dok se u Poturovićima voda izlila na magistralni put.

Također, kod tunela Oštrik voda se izlila na magistralni put, dok je u ulici Barica broj 39. došlo do začepljenja ucjevljenog potoka, te je izvršeno pročepljavanje sa vomom.

U naselju Uglješići došlo je do začepljenja slivnog šahta dok je u naselju Blagovac došlo do zagušenja lokalne kanalizacione mreže iznad firme Medimpex d.o.o.

U naselju Ugorsko došlo je poplave PSC-a u dijelu tehničkog pregleda vozila, te su povjerenici civilne zaštite izvršili ispumpavanje vode sa pumpama.

Kako navode iz Službe civilne zaštite stanje na terenu i dalje se prati, navodi se u saopćenju Općine Vogošća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije