Nove padavine izazvale probleme i na području Vogošće

0
Radiosarajevo.ba
Nove padavine izazvale probleme i na području Vogošće
Foto: Općina Vogošća / Problemi i u općini Vogošća

Obilne padavine koje su pale i koje još uvijek padaju u većem dijelu zemlje, prouzrokovale su nove poplave u pojedinim dijelovima.

Podsjetimo, kako je portal Radiosarajevo.ba jutros pisao, kritično je bilo na području općine Kiseljak gdje se rijeka Lepenica izlila iz korita, a problemi nakon padavina nisu zaobišli ni Vogošću.

"Usljed kišnih i snježnih padavina u protekla 24 sata došlo do problema na području općine Vogošća.

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Najveći sarajevski poeta: Deset razloga zbog kojih ćemo zauvijek pamtiti Abdulaha Sidrana

Naime, na više mjesta došlo je do začepljenja propusta i izlijevanje oborina na saobraćajnice.

Zbog toga s e na terenu poduzimaju odgovarajuće mjere sa povjerenicima civilne zaštite, uposlenicima Službe civilne zaštite i izabranim izvođačem radova za hitne intervencije, a sve sa ciljem da se izvrši normalizacija uslova odvijanja pješačkog i kolskog saobraćaja", saopćeno je iz Općine Vogošća.

Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme. U Hercegovini i sjevernim područjima Bosne sa kišom, a u ostalim područjima sa susnježicom i snijegom. Na planinama sa snijegom. Poslije podne prestanak padavine u Posavini, Krajini i zapadnim područjima Bosne, a u ostatku zemlje tokom noći. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 1 do 6, na jugu do 11 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom. Dnevna temperatura oko 1 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije