Vlada KS proglasila prestanak stanja prirodne nesreće od poplava

2
Radiosarajevo.ba
Vlada KS proglasila prestanak stanja prirodne nesreće od poplava
Foto: Vlada KS-a / Vlada KS / Ilustracija

Odluka je donesena na prijedlog Štaba civilne zaštite KS, koji je procijenio da su stekli uslovi za to, te da dalji posao saniranja posljedica poplava mogu uspješno završiti organi uprave i drugi organi vlasti, te pravna lica u okviru svojih redovnih djelatnosti.

"Svi rukovodioci kantonalnih ministarstava, samostalnih kantonalnih uprava i kantonalnih upravnih organizacija, javnih ustanova i institucija, kao i rukovodioci gradskih i općinskih službi za upravu, te rukovodioci javnih preduzeća i drugih pravnih subjekata su u obavezi da u okviru redovnih djelatnosti vrše i dodatne poslove koji se odnose na otklanjanje posljedica uzorkovanih poplavama sve dok postoji potreba za to", precizirano je u Odluci.

Kantonalna komisija zadužena je da izradi zbirni izvještaj o procjeni šteta, nakon što budu dostavljeni izvještaji općinskih komisija o evidentiranim štetama u lokalnim zajednicama.

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Hit na TikToku: Pjevao od Sarajeva do Beča, suputnici u autobusu ga slušati 14 sati

Zbirni izvještaj bit će dostavljen Vladi najkasnije 15 dana od dana sačinjavanja, a radi isplate sredstava za sanaciju šteta.

Današnjom odlukom Vlade, stavljena je van snage Odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće od 8. novembra 2021. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije