Vogošća: U kontejner bačene pčele, na teren morali izaći i veterinari

5
Radiosarajevo.ba
Vogošća: U kontejner bačene pčele, na teren morali izaći i veterinari
Foto: Facebook / Pčele i ramovi u kontejneru

Nepoznata osoba jučer je u Vogošći bacila ramove i pčele u kontejner.

Veterinari su morali da ih uklone iz kontejnera za obični otpad, a nakon toga i unište zbog potencijalne opasnosti za stanovnike vogošćanskog naselja Blagovac, objavljeno je na Facebook stranici Komunalne službe Kantona Sarajevo.

Radnici komunalnih preduzeća na području Kantona Sarajevo skoro svakodnevno se susreću sa nedogovornim pojedincima koji smeće bacaju gdje i kako stignu. 

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pritom skoro pa cijeli svijet se bori da zaštiti pčele kao jako važan faktor u ekološkom sistemu, pronali načine kako da se izbori sa trendom nestajanja pčela, a u BiH se neodgovorni pojedinci ponašaju na ovakav način.

Tako je KJKP Rad na području općine Ilijaš morao da uklanja otpad koji je odložen pored kontejnera.

"Molimo građane da ovakve ili slične situacije prijave na Eko telefon 033 66 00 00 ili na viber broj 062 00 22 44 kako bi se počinioci edukovali ili kaznili jer odlaganje otpada pored posuda je kažnjivo prema Zakonu o komunalnoj čistoći Kantona Sarajevo", poručili su.

U sklopu redovnih aktivnosti RAD-ovci su za samo jedan dan u Ilijašu prikupili šest tona kabastog otpada u sklopu najavljene akcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije