Obilježena 79. godišnjica boravka Josipa Broza Tita u Kladnju

0
Radiosarajevo.ba
Obilježena 79. godišnjica boravka Josipa Broza Tita u Kladnju
Foto: Facebook / S obilježavanja

U Kladnju je u subotu obilježena 79. godišnjica boravka Vrhovnog štaba Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i Josipa Broza Tita u Kladnju, a obilježavanju je prisustovala i delegacija Antifašista Vukovarsko-srijemske županije.

"Danas je delegacija Antifašista Vukovarsko-srijemske županije prisustvovala obilježavanju 79. godišnjice boravka Vrhovnog štaba NOVJ-e i druga Tita u Kladnju (Plahovićima). Simbolično su cvijeće na kuću i pećinu u kojoj je boravio Vrhovni štab i Tito položili predsjednici delegacija Vukovara, Brčkog i Srebrenika", podijelio je na Facebook profilu potpredsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, Lazo Đokić.

Đokić je podsjetio na važnost njegovanja kulture sjećanja i očuvanju zajedništva na realizaciji vrijednosti antifašizma.

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

Black Tie 2 | Sud BiH objavio detalje odluke: Evo kome su izrekli mjere zabrane

"U ime gostiju prisutnima se obratio potpredsjednik SABA RH Lazo Đokić. Podsjetio je na potrebu njegovanja kulture sjećanja i zajedništva na realizaciji vrijednosti antifašizma. Potrebu da se univerzalna filozifija prenosi mladim naraštajima i potakne ih da se za te ideje bore u svojim sredinama. Hvala domaćinima na gostoprimstvu i organizaciji", napisao je Đokić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije