Obilježena 24. godišnjica smrti Joze Leutara

3
Radiosarajevo.ba
Obilježena 24. godišnjica smrti Joze Leutara
Foto: FUP / Obilježavanje 24. godišnjice smrti Joze Leutara

Delegacija Federalne uprave policije je danas, 28.03.2023. godine položila vijence u zgradi Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova/Federalne uprave policije, kao i na mjestu ukopa u Mostaru pok. zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Joze Leutara.

Povodom obilježavanja 24. godišnjice atentata na zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Joze Leutara, delegacija Federalne uprave policije je dana 16.03.2023. godine, položila vijenac na spomen-obilježju u Alipašinoj ulici u sarajevskom naselju Ciglane.

28. marta 1999. godine Leutar je službenim vozilom išao na posao kada je u jednoj ulici blizu Ministarstva i strogom centru grada aktivirana eksplozivna naprava. S njim je u automobilu bio njegov službeni vozač Željko Ćosić. Obojica su povrijeđena, Leutar dosta teže, da bi 12 dana poslije preminuo u sarajevskoj bolnici.

Olujne kiše u južnom Brazilu usmrtile najmanje 37 ljudi, više od 70 nestalih

Olujne kiše u južnom Brazilu usmrtile najmanje 37 ljudi, više od 70 nestalih

Istraga u ubistvu trajala je godinama, ali pravi krivci i njihovi nalogodavci nisu nikada pronađeni.

U pomoć su bili pozvani čak i stručnjaci američkog FBI-ja. Cijeli slučaj, međutim, pratilo je dosta kontroverzi, poput one o suđenju šestorici Hrvata iz BiH. Među njima je bio i Leutarov vozač, za kojeg se čak tvrdilo da je postavio bombu u auto koje je vozio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije